tutto bene
ciao allemaal!
alles is hier nog steeds super, het begint allemaal een beetje te wennen, mijn gastfamilie is echt super!!! Mijn accordeon is een week geleden aangekomen dus we hebben gelijk samen gespeeld, dat was wel heel leuk.
De reis naar torino was leuk. Het was fijn iedereen van de groep van WEP weer te zien. Torino is wel mooi.
School gaat ook al beter, ik begin al meer te verstaan en mijn klasgenoten zijn allemaal super aardig. De leraren ook wel. Sommigen begonnen deze week plotseling te vragen hoe het met mijn italiaans ging (oftewel wanneer ik ook huiswerk kan gaan maken). De leerlingen hier doen vet goed mee in de les (nou ja.. niet iédereen), ze maken aantekeningen enz. ik niet. waardoor de latijnse lerares super enthousiast tegen me praat, omdat ik de enige ben die niet in mijn schrift kijkt. Dus ik knik die les de hele tijd heel begrijpend en glimlach als ze een grapje maakt.
Vandaag was een grote staking in heel italie van de studenten, wegens een slechte minister. Hier staken ze ieder jaar een paar keer om iets, ze bedenken iedereen keer wat anders en gaan er dan heel fanatiek op in en vervolgens veranderd er niets. Ik weet niet of sommigen die staking bij ons op school nog herinneren een paar jaar geleden. Nou dit was echt heel anders (en leuker). Echt super super veel studenten gingen met z'n alle door bologna lopen met spandoeken enz. en daarna kwamen we uit op een plein en ging er een stel mensen betogen dit is niet goed en dat is niet goed blabla. dus ik iedere keer heel vrolijk meejuichen en meeklappen. Het was wel grappig.
Laatst waren er een paar timmermannen in huis om iets te maken, toen ze weggingen was ik de enige in het huis. De timmerman vroeg of ik doorkon geven dat het nog niet af was en met problemen konden we bellen, uiteraard alles in het italiaans.. En ik verstond het(maar ook echt alles)!! dus terwijl hij alles zei, dacht ik:yes yes ik versta het. jammer genoeg was ik zo blij dat ik vervolgens dus niet goed genoeg had opgelet om het ook echt te onhouden. Maar dat maakte uiteindelijk niets uit.
Dat was het weer voor voolopig (ik ben er achtergekomen dat mijn vorige verhaal bijna een maand geleden is dus ik weet niet wanneer mijn volgende verhaal komt....)
ciao ciao!
Als jij terugkomt, ga jij mij italiaans leren! Én dan gaan we Niels-Lisette dag eindelijk een keer vieren!
Ik mis je hoor!
xNiels
(keep it up, zo te zien weet je je heel goed te mengen met de rest!!!!!!)
Heeey!!
Wat fijn dat het leuk is :D ik ben echt jaloers XD
Studie is wel echt heel erg leuk, maar het weer is natuurlijk echt veel beter daar! :P
En zo leuk dat je Italiaans al zoveel beter is (echt snel!! :o)
Wist je nog wat van latijn uit de 3e? :P
Xx
Chantal
Lisetje:P
Mij ga je ook italiaans leren als je terug komt hea;) we missen je wel in het orkest hoor:S het is vet groot geworden, coen heeft allemaal kleine viooltjes erbij gehaald (ook een paar grote die net les hebben) We hebben alleen een beetje weinig eerste violen...
We hebben 10! cello's en we krijgen weer trompetten.
Het enige wat we dan nog missen zijn pauken... (en trombones, maar die tellen we maar even niet mee;))
Naja geniet ervan, het lijkt me echt zo leuk...
Tot ziens(K)(L)